El Festival

L’Enfocats utilitza la fotografia, com eina i eix, per a partir d’aquí poder explicar històries, crear activitats i reunir persones.

Impulsar col·lectius,  portar exposicions de la fotografia més compromesa i actual, dinamitzar i acostar la gent a la fotografia i al barri , són alguns dels objectius d’aquest festival.

En l’edició del 2017 ,l’Enfocats, comença el 4 de maig i acabarà el 27 del mateix mes.  En aquesta 8a. edició posem el protagonisme en les realitats del barri Gòtic i les diferents visions que ens ofereixen les persones que hi viuen, treballen i estudien.
D’entre les exposicions que hi podem veure, hi trobem Ghòtic Delights, on les alumnes de l’Escola Elisava a través de diferents disciplines visuals  es mostren pensaments, inquietuds, visions, crítiques, observacions i opinions, diferents però complementàries, sobre aquest peculiar barri barceloní.

Sergi Bernal, serà el fotògraf convidat d’aquesta edició i ens porta una visió amplia del barri amb els Batecs del barri. La recuperació del Borsí ha sigut notícia els últims temps però l’exposició  Memòria Efímera, recupera la memòria per dignificar el que va ser la Llotja durant tants anys. A través del llenguatge de la imatge l’alumnat de l’Escola Baixeras ens retraten diversos oficis del barri i ens ofereixen l’exposició Apropant-nos al món de la imatge.

Foto Relats  és fruit del treball dels nois i noies del casal infantil i franja gòtic del Pati, creant relats fotògrafics a través de la seva mirada encuriosida i atrevida. Per últim , l’alumnat de l’escola DateCuenta ens proposa un repte amb l’exposició Noves tecnologies, noves societats? , reflexionar sobre aquesta nova societat tecnològica.

En l’àmbit d’activitats el festival, manté els ja coneguts Visionat obert de portfolis o la XI de Slideluck, però moltes més activitats relacionades amb la fotografia

Fan possible aquest festival

Mortiz Barcelona